Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο αθλητισμός ενώνει

 Ο αθλητισμός είναι ένα μόνο από τα πολλά παραδείγματα που μας δείχνει ότι οι άνθρωποι παρά τις διαφορές τους ενώνονται.
  Οι μαθητές λοιπόν του σχολείου μας σε συνεργασία με τους μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς στα πλαίσια του προγράμματος συνεκπαίδευσης " Αθλητισμός και Διαφορετικότητα"  που εκπονούμε όλη τη χρονιά μας παρουσίασαν ένα παραολυμπιακό άθλημα  το goalball. Ένα άθλημα που αφορά αθλητές με προβλήματα όρασης.
 Οι μαθητές της ΣΤ΄  αγκάλιασαν τους μαθητές του σχολείου μας και σε συνεργασία με τη εκπαιδευτικό της φυσικής αγωγής κ. Πηνελόπη Παντίσκου  και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, μας παρουσίασαν ένα αγώνα goalball στο  δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Λιβαδειάς.
 Οι συνθήκες του αγώνα ήταν πραγματικές αφού όχι μόνο τηρήθηκαν οι κανόνες του παιχνιδιού από τους διαιτητές (που είχαν ορίσει οι ίδιοι οι μαθητές), αλλά επειδή υπήρχε και κοινό που παρακολουθούσε τον αγώνα.  Κοινό ήταν οι μαθητές της Έ και ΄ΣΤ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς οι οποίοι με τους εκπαιδευτικούς τους κ. Αχιλλέα Τσάμη,κ. Ανδρέα Σκουρολιάκο και την εκπαιδευτικό του τμήματος ένταξης κ. Μαλιώρα Αναστασία, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας με χαρά  και παρακολούθησαν τον αγώνα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Στο τέλος μάλιστα συμμετείχαν και οι ίδιοι σε ένα μικρό αγώνα goalball.
 Ο αγώνας αυτός είναι ένα μικρό παράδειγμα αυτού που ονομάζεται συμπεριληπτική κουλτούρα του σχολείου. Το σχολείο μας έκάνε ένα άνοιγμα στην κοινωνία με τη βοήθεια του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου